Google nesten-lanserer chatboten Bard

BArd baserer seg på LaMDA og skal konkurrere med ChatGPT.
En resultatside fra Bard er den eneste informasjonen Google har sluppet fra den faktiske chatboten. (Bilde: Google)

Bard baserer seg på årevis med forskning, og skal konkurrere med ChatGPT, men du får ikke testet den enda. Den kommer «i løpet av de neste ukene.»

Boten skal være basert på språkmodellen LaMDA, som ble lansert for to år siden, og har vært i intern testing i et års tid, i følge en bloggpost fra Sundar Pichai.

— Bard forsøker å kombinere bredden av verdens kunnskap med kraften, intelligensen og kreativiteten i de store språkmodellene våre, fortsetter han.

Opptrent på Internett – ikke bøker
Forskjellen på Bard/LaMDA og Chatgpt er at Bard trekker på kunnskap fra Internett, mens ChatGPT forholder seg til bøker og andre kilder som er «offline.»

ChatGPT sin kunnskap stanser i 2021, og det kan bli en stor fordel for Bard, som kan levere ferske resultater direkte fra nettet.

Det kan også føre til at Bard noen ganger leverer upassende/frastøtende svar, skriver Google.

Dette er hovedproblemet med chatboter koblet til Internett; ikke alle sidene og informasjonen derfra er «god,» og mye er støtende.

Bard har derimot blitt utførlig testet for akkurat dette, og modellen har blitt oppdatert i prosessen, sier de videre.

Den nye boten skal først testes ut med lettere versjon av LaMDA for å spare litt på ressurser, gjøre den raskere og se hvordan den skalerer, skrive Pichai videre.

Viktig å være først ute?
Google hadde i utgangspunktet planlagt å vise frem chatboten sin på onsdag 8. februar i Paris, men i går kom nyheten om at Microsoft skulle ha en pressevisning på den 7., der det er ventet at de lanserer ChatGPT med søkemotoren Bing — som førte til at lanseringen av Bard antakelig ble fremskyndet.

Mange har også spekulert i at Google kan miste søkehegemoniet sitt til ChatGPT/Bing hvis de ikke hadde gjort noe med denne trusselen, og de har jobbet hardt i mange uker for å få ut en søkebasert chatbot før Microsoft, noe de kalte rød kode.

Google-sjefen har dessuten i går skrevet et internt notat der han ber alle Google-ansatte om å delta i et “hackathon” for å teste ut Bard før den faktiske lanseringen.

Så hvordan funker Bard? Det får vi komme tilbake til når den faktisk foreligger.

Microsoft lanserer klokken 2200?
Google-presentasjonen for i morgen er fortsatt planlagt, så det blir interessant å se hva de sier der.

Microsofts presentasjon er også fortsatt på – den kommer klokka 1900 i kveld.

Les også: Google, Microsoft snart klare med chatboter for søk.

Les mer: Bloggpost fra Sundar Pichai, Google AI Test Kitchen, Google: LaMDA, Wired, Reuters, The Verge.

En kommentar til «Google nesten-lanserer chatboten Bard»

Det er stengt for kommentarer.