Det sier de i en ny uttalelse på hjemmesiden til Adobe Firefly, først oppdaget TechCrunch.
Trent opp på egne bilder
Hele poenget ligger i materialet som bildegeneratoren er trent opp på — som utelukkende er bilder som Adobe selv har rettighetene til gjennom Adobe Stock-arkivet, og fra åpne kilder med utgått opphavsrett.
Firefly har altså i motsetning til andre bildegeneratorer ikke trålt gjennom det åpne nettet i opptreningen av modellen, og Abobe føler seg dermed helt trygge på opphavsretten til bilder skapt med den.
For å kunne bruke og publisere bilder i for eksempel reklamekampanjer og lignende, trenger byråer og bedriftskunder å være «helt sikre på at de faktisk eier rettighetene til dem», sier Adobes sjefsstrateg Scott Belsky til TechCrunch.
Andre tråler nettet, med usikre rettigheter
Dette er ikke sikret i alle bildegeneratorer, ettersom de er trent opp på materialer der rettighetene er uavklart.
Det kan være mulig for artister og kunstnere å kreve opphavsretten til bilder som er generert med deres kunst, for eksempel — og det pågår flere rettssaker for å avklare dette.
— Smart trekk
— Dette er et veldig smart trekk, siden det bare gjelder Adobe Stock, og Adobe eier alle rettigheter her, sier Ray Wang fra Constellation Research til TechCrunch, — Dette gjør det også mulig for skaperne å tjene penger på arbeidene sine, og på derivater skapt i Firefly, sier han videre.
Garantien fra Adobe gjelder derimot bare de konkrete arbeidene som kommer fra deres egen generator med Adobes egne bilder, og tar ikke ansvar i tilfelle brukerne for eksempel slenger inn en superhelt i designen sin.
Les også: Bildebyrå saksøker kunstig intelligens.
Les mer: Adobe Firefly produktside, TechCrunch.