Netflix stopper Basis-abonnementet i Canada

Netflix tester ut å avslutte Basis-abonnementet i Canda - kan komme til Norge senere.
Netflix strammer inn mer; snart kan Basis-abonnementet også forsvinne. (Bilde: Stock Catalog, (CC BY 2.0.)
Canadiske brukere har oppdaget at det er slutt på det billigste Netflix-abonnementet, etter først å ha blitt kastet ut av kontodelinger.

Dermed står valget mellom «Standard med reklame»-abonnementet til omtrent 75 kroner i måneden, eller å punge ut 20 kroner mer for Standard-abonnementet, skriver Gizmodo.

Ikke lenger tilgjengelig
— Basis-abonnementet er ikke lenger tilgjengelig, står det på Netflix Candas hjelpesider, — Hvis du har Basis-abonnementet, kan du beholde det inntil du endrer abonnementet eller avslutter kontoen din.

Basis-abonnementer er det billigste abonnementet på Netflix, og koster 89 kroner i måneden i Norge.

Du får tilgang til hele biblioteket med video i 720p og kan bare se på én maskin om gangen.

«Testen» med å stanse dette abonnementet skal ha skjedd en gang i løpet av måneden, da brukere oppdaget at alternativet ble borte for nysigneringer — men ingen ble kastet ut av abonnementet de allerede hadde.

«Test» i Canada kan komme til Norge
Dette er interessant fordi nettopp Canada var et av de første landene der Netflix stoppet kontodeling, og denne «testen» kan etter hvert snike seg inn i Norge, også.

Her i landet har vi ikke fått reklame-baserte abonnement enda, så hvis Basis til 89 kroner måneden forsvinner, er det tyve kroner opp til Standard for 109 kroner måneden — med 39 kroner per konto utenfor husholdningen.

Stor vekst etter sperring og reklame
Ankomsten av reklamebaserte abonnementer tiltrakk seg omtrent 5 millioner nye abonnenter globalt, skriver Gizmodo, og gir også ekstra inntekter fra selve reklamen.

Netflix noterte seg dessuten en stor vekst i nye kontoer etter at de sperret kontodeling tidligere denne måneden.

Se også: Netflix strammer inn på kontodeling.

Les mer: Gizmodo, Mashable.

En kommentar til «Netflix stopper Basis-abonnementet i Canada»

Det er stengt for kommentarer.