Threads når 100 millioner brukere mens Twitter «stuper»

Threads vokser på bekostning av Twitter. Den er nå historiens raskest voksende app. (BIlde: Skjermdump, App Store.)

Threads, som ble lansert på onsdag i forrige uke, har nådd 100 millioner brukere på bare fem dager, i følge The Verge.

Til sammenligning hadde twitter 450 millioner brukere i mars 2023, men har de siste ukene sunket markant.

Elon Musks tilsvar virker stadig mer desperate.

Både Mark Zuckerberg og Instagram-sjefen Adam Mosseri skal ha postet om rekorden på appen selv;

– Jeg er ikke sikker på om jeg kan skru hodet mitt rundt dette, skrev Mosseri på mandag — Det er sinnsykt; jeg klarer ikke å forstå det.

Mye av denne skyldes nok den tette integrasjonen med Instagram, som har 2,35 milliarder brukere som kan melde seg på med samme konto.

Twitter “stuper”
Samtidig «stuper» Twitter-trafikken, I følge Matthew Prince fra Cloudflare:

Han postet et diagram som viser at Twitter-trafikken i følge deres målinger har falt markant siden begynnelsen av juli, omtent da Threads ble lansert, rapporterer The Guardian.

Oppdatering: Også Similarweb sine målinger viser et skarpt fall for Twitter, og de viser til at trafikken falt med 5% de første to dagene etter Threads-lanseringen. Målt år mot år, er Twitter ned 11% i forhold til samme perdiode i 2022, melder CNBC.

Bare i løpet av juli har Twitter krevd at du må være pålogget for å se meldinger, at du bare får se 600 meldinger per dag, og omgjort TweetDeck til en abonnementstjeneste. Samtidig med at verifiseringsfunksjonen har blitt lagt ut på salg, har mange vært på jakt etter gode alternativer.

Vil måle peniser
Elon Musk, som kjøpte Twitter for 460 milliarder kroner i oktober 2022, har på sin side gått ut direkte under beltestedet.

Han har truet med å saksøke Meta for å bruke forretningshemmeligheter i Threads-appen, utfordret Zuckerberg til en MMA-kamp, og nylig kalt ham en «cuck» og invitert til en penismålingskonkurranse.

Zuckerberg har ikke svart på noen av de siste anklagene/søksmålene.

Men han sendte noen tanker til Twitter da han sa at «Målet er å holde Threads vennlig når den ekspanderer,» i følge The Guardian. «Det er en av grunnene til at twitter aldri hadde så mye suksess om jeg synes de burde ha, og vi ønsker å gjøre det annerledes.»

Skal få flere funksjoner
Det er ikke bare mange brukere på Threads; det er også masser av meldinger og aktivitet. I løpet av de første 24 timene var det 95 millioner meldinger og 190 millioner likerklikk.

Planen fremover skal være å legge til en del enkle, men sårt trengte, funksjoner, som en oversiktlig, kronologisk hjem-feed og bedre søkefunksjon, hashtager, muligheten til å redigere meldinger, og en side for «trending» temaer. Den vil med andre ord ligne enda mer på Twitter i tiden som kommer.

Hvorvidt appen noensinne kommer til Norge og EU er et åpent spørsmål; det er for tiden ikke lov å koble Threads til Instagram, appen soper opp for mye data, og nye lover kan gjøre det enda vanskeligere.

Les også: Metas nye Twitter-klone blir ikke tilgjengelig i Norge/EU

Les mer: The Verge, The Guardian, BBC, Gizmodo.