Neste iPhone kan få aktiv låseskjerm

Låseskjermen på neste iPhone kan bli ny - men for Pro og Pro Max.
Låseskjermen på neste iPhone kan bli ny – men for Pro og Pro Max. (Bilde: Apple.)
Det er en uke igjen til Apples utviklerkonferanse, og med det kommer det nye rykter fra vanligvis pålitelige Mark Gurman.

Det mest oppsiktsvekkende han hevder i det siste nyhetsbrevet sitt, er at iOS 16 vil inkludere en “alltid på” låseskjerm – som skal debutere med iPhone 14.

Alltid på
Denne skjermen skal ha aktive bakgrunnsbilder med “widget”-aktige funksjoner, så det skal være mulig å interagere med skjermen også når den er låst.

Dette ble også hevdet om iPhone 13, i følge MacRumors, men låseskjermen kom ikke med i de siste konfigurasjonene.

Også denne gangen skriver Gurman at det er mulig det ikke kommer med, og hvis funksjonen debuterer med iPhone 14 skal den, i likhet med mye annet, være ekslusivt tilgjengelig for Pro og Pro Max-modellene.

Ny skjermteknologi
Grunnen til dette kan være at disse modellene skal få nye “ProMotion”-skjermer som kan støtte en oppfriskningsfrekvens ned til 1 Hz mens de viser stillbilder eller en låseskjerm – som gjør at strømtapet med funksjonen ikke blir for stort, sier MacRumors i dag.

Apples uviklerkonferanse, WWDC, finner sted mellom 6. og 10. juni, og da får vi antakelig sett en sniktitt på iOS 16, sammen med nye systemer for alle Apples forskjellige produkter, og kanskje også litt maskinvare, som den lenge ryktede MacBook Air M2.

Les mer: Mark Gurman’s “Power On,” MacRumors, 9to5Mac og Engadget