Fremtidens Photoshop lar kunstig intelligens ta seg av klipping og liming

Slik kan enkeltbilder klippes inn i en komposisjon.
Har du bare enkeltbilder fra fra en campingtur, skal det bli lettere å samle dem i en komposisjon med AI, som tar seg av justeringene. Bilde Adobe/via TechCrunch.
Den kunstige intelligensen gjør fargelegging og lysjustering enklere enn noensinne, men kan forbli en teknologidemo for alltid.

Alle som har forsøkt å klippe fra et bilde og lime inn i et annet med Photoshop, vet at dette er en nitidig prosess – så vi setter pris på hjelpen.

Vanlig å gjøre, men tidkrevende
Først må du justere størrelsen på utklippet, og så sørge for at fargene og tonene harmonerer, så det samme med lyset, og til slutt må du kanskje legge til skygger.

— Målet er å gjøre denne vanlige, men vanskelige, oppgaven fullstenig dra og slipp, sier Zhifei Zhang, en forskningsingeniør på prosjektet hos Adobe til TechCrunch.

Project Clever Composites er I følge Adobe en kunstig intelligens som tar over alle disse oppgavene i fremtiden, og alt brukeren trenger å gjøre et å dra et utdrag fra det ene bildet over i det andre.

Så vil Photoshop ta seg av resten; fra fargelegging til lyssetting, og til og med å legge til skygger.

“Game changer”
Den kunstige intelligensen som brukes for oppgaven er trent opp til hvert trinn, fra å søke etter objekter som kan passe inn i et bilde, til å gjette på størrelse og posisjonering, til normalisering av tone, lys og skygger.

— Dette vil bli en “game changer” for bildekomponering, siden det gjør det mye lettere å lage realiststiske bilder med bare noe noen få klikk, sier Zhang.

Han innrømmer imidlertid at denne AI-baserte metoden for klipp og lim kan forbli som bare en teknologidemo, men sier at det er et “flott tillegg” til redigeringsprogrammene fra Adobe, og at det også jobbes med å få teknologien over i 3D i fremtiden.

Les mer: Adobe, TechCrunch, Engadget.