Kripos’ Nettpatrulje advarer Reddit om nakenbilder

Kripos har intatt Reddit - med en advarsel
Polities Nettpatrulje inntok Reddit for to måneder siden, og nå har de lagt ut en klar advarsel om nakenbilder. (Bilde: skjermdump, Kripos)

Kripos’ nasjonale cyberkrimsenterenhet, eller Nettpatruljen, har postet en advarselsplakat på Reddit etter flere tilfeller av nakendeling på nettstedet.

Politiets advarsel kommer etter gjentatte klager om deling av nakenbilder, som blant annet ble fremhevet av NRK, som avslørte flere tråder og forumer på Reddit der det blir delt private bilder av unge, norske jenter.

Er der for å forebygge
Kripos’ Nettpatrulje meldte seg på Reddit for to måneder siden, i håp om å kunne spre kunnskap om loven og drive forebyggende virksomhet.

De har også stilt opp på en AmA (Ask me Anything) i begynnelsen av perioden deres, der de svarer på spørsmål om virksomheten.

Advarselen fra Kripos, som for øyeblikket er festet til toppen av r/norge, sier at det er straffbart å ta, ha eller dele nakenbilder av noen som er under 18 år, og at det er ulovlig å dele bilder uten samtykke fra de som er over 18.

Nulltoleranse for overgrepsmateriale
Diskusjonen under plakaten bærer preg av at de fleste i r/norge synes det er lite hyggelig med deling av private nakenbilder på Reddit, og at det er bra at politiet tar fatt i dette.

Det er også en liten diskusjon om lovhjemmelen; samt en del klager fra ofre som har fått delt bilder/videoer av seg på nettet – men her sier Kripos at de ikke kan kommentere enkeltsaker.

I følge NRK sier Reddit at de har “nulltoleranse for overgrepsmateriale mot barn og annen form for seksualisering av mindreårige.”

Hvis du har oppdaget bilder av deg selv delt på nettet uten tillatelse, kan du kontakte Politiets Nettpatruljer for å tipse om eller anmelde et forhold.

Les mer: Reddit/r/norge, Kampanje, NRK.