Metas Horizon Worlds er et ensomt sted som er fullt av feil og blør penger, brukere

Det er bare 200 000 aktive brukere på Metas metavers, og tallene synker – selv ikke de ansatte bruker plattformen noe særlig. (Bilde: Skjermdump)
Det er bare omtrent 200 000 aktive månedlige brukere i Mark Zuckerbergs favorittverden – det virtuelle universet han satset fremtiden på.

Målet var 500 000 i løpet av året, men det er også andre ting som trekker ned, i følge CNBC;

  • De fleste brukerne returnerer ikke etter den første måneden på plattformen.
  • Brukertallene har jevnt sunket siden våren
  • Bare 9 prosent av “verdenene” skapt i metaverset blir besøkt av 50 eller mer brukere
  • De fleste blir ikke besøkt i det hele tatt.

  Småpenger i omløp
  Videre ønsker Meta at brukerne av metaverset deres skal utvikle sine egene verdene, men bare én prosent har gjort dette.

  Det skal være også være mulig å “tipse” influensere som skaper sine egne ting, men dette har bare ført til 500 dollar i utbetalinger globalt, og bare 10 000 dollar ble generert siden plattformen ble aktiv for alle i desember 2021, skriver Forbes

  Hittil i 2022 har selskapet tapt 57 milliarder kroner på prosjektet, i følge The Street.

  Så mange feil at resten av året brukes til å rette opp
  I følge The Verge er plattformen nå i “quality lockdown” resten av året, etter å ha oppdaget mange “spillbrytende” feil på plattformen.

  Samme stedet melder også om lekkede memoer til staben som trygler dem om å bruke Horizon mere — og blant annet sier at “Hvis vi ikke elsker plattformen nok til å bruke den hele tiden, hvordan kan vi forvente at også brukerne elsker produktet?”

  Forrige uke lanserte Meta et nytt VR-headsett til ca. 15 000 kroner, med metaverset som en “Killer App,” men det gjenstår å se om mange vil kjøpe dette, all den tid brukertallene faktisk synker.

  Les mer: Bloomberg, The Verge, The Street, Forbes.