Netflix gjør det enklere å flytte profilen i påvente av delingsstopp

Netflix forbyr snart kontodeling. Nå blir det enklere å flytte.
Første skritt på veien mot å forby kontodeling? Netflix gjør det enklere å bytte kontoer (Bilde: Ross Catrow, CC BY-SA 2.0).
Det er store mørketall for hvor mange det er som deler Netflix-kontoer på tvers av husholdninger, men dette skal det snart bli slutt på.

Nå skal det bli mulig å enkelt flytte dataene fra en delt Netflix-konto til en ny, sier strømmeselskapet – som forbereder seg på å slå ned på akkurat kontodeling.

Netflix har testet ut det nye verktøyet i Latinamerika, og i følge Protocol var det en stor suksess. I 2023 står resten av verden for tur.

Overfører alle innstillingene
Det nye verktøyet er til for å gjøre det lett å flytte data fra en delt profil på en delt konto til en ny en, og samtidig få meg deg informasjonen om hvilke serier og filmer du allerde har sett, og å få meg deg alle anbefalingene dine.

— Folk flytter. Familier vokser. Forhold slutter. Men gjennom disse endringene skal Netflix-opplevelsen din være den samme, sier Netflix i en bloggpost.

Slutt på “snylting”
I enkelt land i Sør-Amerika koster det nå ekstra å dele Netflix-kontoen med personer utenfor husholdningen, som har ført til en bølge av nye kontoer fra folk som er sparket ut av kontodelingen fordi eieren ikke vil betale mer, skriver Engadget.

I 2023 skal Netflix starte den samme kampanjen på gobalt nivå, sier Protocol – som vil si at du ikke lenger kan “snylte” på naboens eller kjærestens konto, men må opprette din egen.

Mistet abonenter
Det er forholdsvis enkelt for Netflix å se hvordan en konto er pålogget fra flere steder om gangen, på samme måter som at nettsider kan se hvor du logger på fra.

Funksjonen skal nå rulles med e-postmeldinger så snart den blir tilgjengelig for din konto, som antakelig vil si at Netflix har identifisert den som en konto som er delt.

I de forrige kvartalstallene til Netflix måtte de innrømme at de for første gang hadde mistet abonenter, etter et tiår med imponerende vekst – men i de ferske kvartalstallene fra i dag øker tallene igjen.

Les mer: Netflix, Protocol, Engadget, The Verge.