Netflix strammer inn på kontodeling; nå må du ha egen kode

Netflix strammer inn på kontodeling.
Netflix strammer inn på kontodeling, og betaling kan være på vei. (Bilde: Stock Catalog, CC BY 2.0.)

Selskapet sier at omtrent 100 millioner kunder deler på kontoen, og nå strammer de inn reglene for pålogginger utenfor husstanden.

Den oppdaterte support-siden til Netflix sier nå at du må bekrefte at det er ditt abonnement som brukes utenfor ditt eget hjem.

Skal kutte ut passiv deling
I følge de nye retningslinjene skal du nå bli bedt om å plotte inn en kode hvis du befinner deg utenfor hjemmet. Koden sendes til primærkontoens e-postadresse eller telefon, og må aktiveres i løpet av femten minutter.

Det samme gjelder nå du er på farten, og vil se Netflix utenfor hjemmet på bussen eller toget — da må du bekrefte kontoen med nok en kode.

Formålet med dette er helt klart å kutte ned på passiv deling, i stuasjoner der man har lånt bort passord til brukere som fortsetter å bruke det uten at eieren er klar over det — fra nå av må du bekrefte at du deler med noen én gang i måneden.

Utover dette har Netflix ingen planer om å fakturere deg for den ekstra bruken — enda.

Må bekrefte hjemmenettverk
Neste skritt kan vi finne ved å se på forsøkene til Netflix i Chile, Costa Rica og Peru. Disse viser at du snart må logge deg på hjemmenettverket månedlig for å fortsette å dele konto, og at du må betale for ekstra bruk utenfor dette.

I disse landene koster det nå omtrent tretti kroner å dele kontoen utenfor ditt eget hjem, og nytt av dagen er at de nå også tester om kontoen deles utenom det hjemlige Wifi-nettverket.

Der må du sette opp eget nett i Netflix-appen, og hvis noen bruker kontoen utenfor nettverket, må de logge på seg på ditt nett og se på noe fra Netflix minst hver 31. dag.

Det kan det bli vanskelig å gjøre med en stor, svær TV eller stasjonær PC — så dette er praksis dødsstøtet for passorddeling for alt utenom bærbare PCer eller mobiler.

Deretter må delerne enten kjøpe sitt eget abonnement, eller så må brukeren betale ekstra for den delte kontoen.

Netflix har tidligere uttalt at de skal slå ned bredere på passorddeling i løpet av «de kommende måndene

Les også: Netflix gjør det enklere å flytte profilen i påvente av delingsstopp

Les mer: CNBC, TechCrunch, Netflix support Norge, Netflix support Peru