Google, Microsoft snart klare med chatboter for søk

Kommer Google kunstige intelligens denne uken?
Det er forventet at Google avdekker ChatGPT-svaret sitt denne uken, antakelig en chatbot integrert i søkemotoren. Bilde: mjmonty, CC BY 2.0

Google har en presentasjon denne uken om «søk, kart og videre,» der det forventes at de skal trekke sløret av sin egen chatbot — mens Microsoft nettopp har vist frem Bing med chatGPT, antakelig ved en feiltakelse.

Den kommende presentasjonen fra Google, på onsdag, kommer etter at toppsjefen Sundar Pichai skal ha lovet «direkte interaksjon» med den «nyeste og kraftigste språkmodellen i samhandling med søk.» På en nylig investorsamtale.

Presentasjonen skal være onsdag klokken 1430 i Paris, og i følge flere rapporter de siste ukene, skal google ha jobbet hardt med sitt eget svar på ChatGPT, LaMDA, frem mot dette.

Sergey Brin på kontoret
Faktisk har selveste Sergey Brin, en av Googles grunnleggere, selv kommet inn på kontoret for å få med signaturen sin med i kodebasen, som han ikke gjør ofte, og som er et tegn på hvor viktig dette prosjektet er for Google.

Dette haster for Google, ettersom ChatGTP går fra høyde til høyde for tiden. Chatboten ble nylig erklært som nettjenesten med den raskest voksende brukerbasen i historien.

Før presentasjonen kommer denne uken, skal Google ha jobbet med flere chatboter basert på LaMDA-modellen, og blant annet testet dem ut i websøk, skriver CNBC.

Så vi kan forvente oss at lanseringen på onsdag kan kombinere søk med «kunstig intelligens» — en chatbot som kan som kan søke på nettet for deg.

Bing viste kortene sine denne helgen.
Slik så Bing ut i noen minutter i løpet av helgen – med fullt chat-grensesnitt. (Bilde: Owen Yin)

Bing viser kortene
Det var nettopp dette som ble avslørt av Microsoft i helgen, da mange forskjellige Bing-brukere ble eksponert for en ny funksjon hos Bing — «chat.»

Dette var øyeblikksbilde av hvordan microsoft planlegger å bruke ChatGPT i søkemotoren, men det ble trukket omtrent like raskt som det ble lagt ut, i løpet noen få minutter.

Her skal ChatGPT kobles til nettet og vil kunne svare på spørsmål med sin egen research, komplett med kildehenvisninger. Og du vil kunne stille oppfølgingsspørsmål på samme måte som vanlig.

Internett er en gravlund for chatroboter
Det store spørsmålet kanskje hva som vil skje når disse språkmodellene, eller «kunstige intelligensene» kobles opp mot Internett. Det går ikke alltid bra.

I august fjor la Facebook ut chatroboten Blenderbot 3, som skulle snakke med og lære fra mennesker på nettet, men som raskt ble en rasist og begynte å snakke om hvordan Donald Trump vant valget i 2020 og lignende påstander.

Det samme skjedde i 2016, da Microsoft måtte trekke sin chatbot i løpet av 24 timer, etter at Twitter-brukere overtalte den til å bli en kvinnehatende rasist som mente at Hitler hadde rett om jødene.

Planen var at den skulle lære av menneskelige interaksjon, og det var akkurat det den gjorde.

Internett er et stort og forunderlig sted, og det finnes veldig mange forskjellige nettsider om forskjellige ting, så det blir interessant å se hvordan disse chatrobotene vil integrere websøk og læring fra Internett, antakelig i løpet av denne uken.

Les også: ChatGPT-sjefen ut mot rykter om neste versjon: «Det er bullshit».

En kommentar til «Google, Microsoft snart klare med chatboter for søk»

Det er stengt for kommentarer.