Flertall ønsker seg tilbake til tiden før sosiale medier og smarttelefoner

Amerikanerne mener tide før sosial medier var bedre.
Et flertall av amerikanere ønsker seg en verden uten konstant pingende smarttelefoner og sosiale medier. (Bilde: Marco Verch, CC BY 2.0)
En ny meningsmåling i USA viser klart flertall over hele befolkningen for å skru tiden tilbake til før alle var «alltid på.»

Det er de eldste som er minst interesserte.

Ønsker ikke mer påskrudd virring
Det er ikke alle som husker tiden før sosiale medier og konstant pingende mobiler, men hele 67% av den amerikanske befolkningen er enige om at det var bedre før dette kom, følge en meningsmåling fra The Harris Poll, delt med Fast Company

De kan melde om at det er spesielt de som er mellom 35 og 54 år gamle som mener at tiden var bedre før alle var «plugget inn,» med 77% flertall for å gå tilbake til tiden før alle hadde bred internett-tilgang og smarttelefoner.

Disse har den fordelen at de faktisk husker hvordan det var før Facebook og Snapchat og konstante varsler på telefonen, mens alle forventer umiddelbare svar om alt og ingenting.

Også Internett-generasjonen sier det er dårlig
Den neste aldersgruppen, mellom 18 og 24 år, som har vokst opp med konstant Internett, er også enige. Der sier 63% at det faktisk var bedre før. Interessant nok var det bare 37% som sa at det er godt som det er nå.

Minst interessert i å snu klokken tilbake til tiden da vi møttes og ikke snappet, og ingen hadde hørt om Facebook, var de over 55 år, der bare 60% var enige. Men et klart flertall, også blant disse.

Kun 33% foretrekker nåtiden
Meningsmålingen fant altså at bare 33% av den amerikanske befolkningen synes at tingene er bedre som det er nå, mot 67 prosent som ønsker seg en liten tidsreise til et roligere liv.

Det er ikke dermed sagt at amerikanerne ikke er interreseret i ny teknologi; respondentene i meningsmålingen var hjertelig enige (90%, faktisk) i at det er viktig å være åpen for nye utviklinger på teknologifronten.

Les mer: Fast Company.