Snart kommer Bing chat til «andre» nettlesere

Bing Chat skal komme til flere nettlesere I fremtiden, etter at de knapt kapret andeler med ekslusivitet til Edge. (Bilde: Microsoft.)
Microsofts skryter av at nettleseren deres, Edge, har vokst i ni sammenhengende kvartaler, godt hjulpet av Bing Chat og ChatGPT, men den har knapt tatt markedsandeler fra konkurrentene, og det har ei heller Bing gjort

For å vokse mer, må Microsofts chatbot nå ut til flere folk, og dermed annonserer de nå at den «snart» kommer til andre nettlesere enn deres egen.

Har knapt vokst
Microsoft sier at de åpner for flere nettlesere for å gi deg «de fleste store fordelene til Bing,» og at de vil «fortsette å optimalisere etter hvert for å møte behovet på tvers av flere nettlesere,» i følge en en bloggpost fra Microsofts Bing.

Offisiell statistikk over nettlesere og søkemotorer viser derimot at Bing og Edge knapt har vokst siden ChatGPT-samarbeidet ble startet, og at Google og Chrome fortsatt nyter henholdsvis 92% og 61% markedsandel.

Edge har på sin side 5,18% markedsandel, i følge Similarweb, og selv om den har vokst litt de siste seks månedene er den ikke i nærheten av å ta igjen hverken Chrome eller Safari.

Den samme trenden går igjen for Bing som søkemotor, der Microsoft bare har 2,99% andel, og mens den har økt litt i de siste 12 månedene er det langt fra den eksplosive veksten de kanskje hadde tenkt seg.

Kommer med begrensninger
Testingen av Bing Chat med Chrome og Safari skal ha begynt i slutten av juli, i følge The Verge, og den gangen sa Microsoft at «vi er spente på å utvide tilgangen til enda flere brukere når standardtestingen vår er ferdig»

Nå er altså testingen snart klar, men Bing Chat på andre plattformer vil likevel komme med enkelte begrensninger.

For eksempel kan man under testingen bare skrive inn 2 000 ord i en spørring, og chatboten støtter bare fem meldinger per samtale, i motsetning til 3 000 ord og 30 meldinger hvis du bruker Microsofts Edge-nettleser.

Samtidig hinter Microsoft om at det ikke blir noen søke-/samtalehistorikk på de andre nettleserne.

Bing skryter videre om at de har hatt en milliard chatter og generert over 750 millioner bilder siden lanseringen, men når de lanserer på andre plattformer enn sine egne — som for Chrome og Safari — vil potensialet for flere brukere antakelig øke.

Men så langt viser statistikken at folk flest ikke er villige til å bytte nettleser eller søkemotor på grunn av ChatGPT.

Les mer: Microsofts annonsering, TechCrunch, The Verge