Netflix stopper kontodeling globalt, stanser Basis-abonnement og vinner brukere

Stansingen av kontodeling har vært en stor suksess for Netflix. (Bilde: Netflix.)
Netflix vinner flere brukere enn de taper på å stoppe kontodeling, og har annonsert 5,9 millioner nye brukere i andre kvartal.

Samtidig stanser de Basis-abonnementet i USA og Storbritannia, der reklame-abonnementet blir billigst.

Og takket være suksessen med å slå ned på kontodeling i mesteparten av vesten, har turen nå kommet til India og resten av verden — der man nå må betale ekstra for de som deler kontoen.

Dette har allerede skjedd i Norge, der det nå koster litt mer å dele abonnementet sitt — hvis man ikke oppretter sitte get abonnement.

Ingen tap av abonnenter
Og det er det mange som gjør: Dette har ikke ført til tap av abonnenter for Netflix, som tvert i mot melder at de vinner på dette, og nå har nå 238,4 millioner brukere globalt, skriver TechCrunch.

Dette følger et første kvartal der de rapporterte om historisk svak abonnementsvekst på bare 970 000 brukere, så dette er et stort hopp, som selskapet mener skyldes nettopp stoppingen av kontodeling:

— I mai lanserte vi betalt deling i over 100 land, som representerer over 80% av omsetningen vår, skriver Netflix i et aksjonærbrev. — I dag ruller vi det ut til nesten alle gjenstående land.

Legger ned Basis
Samtidig forsvinner Basis-abonnementet i USA og Storbritannia, etter å ha forsøkt dette i Canada i en måneds tid.

Det billigste reklamefrie abonnementet blir da Standard-abonnemtet, som for tiden koster 109 kroner i Norge, 20 kroner mer.

Standard med reklame finnes derimot i disse markedene, og koster omtrent 70 kroner for to skjermer og 1080-oppløsning.

Har veldig få reklambrukere
Samtidig har Netflix sagt til annonsører de bare har 1,5 millioner brukere av reklameabonnemtet sitt, i følge The Information.

Dette er nokså lite, sammenlignet for eksempel med strømmeselskapet Hulu, som har 30 millioner brukere med annonser, og kan forklare hvorfor Basis-abonnementet forsvinner i disse landene.

Her i Norge har det ikke kommet reklame-Netflix enda, så det er lite sannsynlig at det billigste abonnementet forsvinner her også.

Les også: Netflix stopper Basis-abonnementet i Canada.

Les mer: TechCrunch: Abonnementsvekst, Reuters: Basis-stopp, TechCrunch : Kontodeling