Twitter, nå X, skal innta finansmarkedet, bli global markedsplass

X.com-logoen fra 1999. (Bilde: Wikipedia)
I følge både Elon Musk og toppsjef Linda Yaccarino, er formålet med å endre Twitter til «X» et skritt på veien mot å bli en global markedsplass.

Det er ikke bare tanker og idéer de sikter mot, men også «varer, tjenester, og muligheter.»

Musk har lenge ønsket å lage en «app for alt» med X.com, som ikke minst inkluderer banktjenester.

Markedsplass for «alt»
Dette i følge et skriv som CEOen sendte ut til medarbeiderne i går kveld, og som hun senere utdypet i en rekke twitter-meldinger:

X skal også være stedet for lyd, video, meldinger og betalinger og banktjenester, som er noe Elon Musk har ønsket å gjøre siden han var med i Paypal i år 2000.

Planen er å tilby ett enkelt sted for banktjenester, digitale kjøp, kredittkort, investeringer og lån — med umiddelbare betalinger/overføringer mellom kontoer.

Håper å bli billion-selskap
Dette skulle, sammen med Twitter, gjøre X.com til et selskap verd flere billioner dollar, skriver Walter Isaacson i et utdrag fra boken sin om Elon Musk.

Twitter begynte så tidlig som i januar i år med å søke om tillatelser for drive bankvirksomhet, men siden har sjefen for prosjektet fått sparken, sammen med resten av teamet.

Skal muliggjøre tipsing og butikker
Planen var da å tilby «person-til-person-transaksjoner,» sparekontoer og betalingskort, samtidig som de ville muliggjøre tipsing og butikkfunksjoner, skriver Engadget.

Nå virker det som om planene er gjenopplivet;

— I de kommende månedene vil vi legge til omfattende kommunikasjons[funksjoner] og muligheten til å føre hele den finansielle verdenen din, skriver Musk på Twitter i natt, for å bekrefte planene.

Les også: Twitter «stuper,» Threads vokser

Les mer: CNBC: Memo fra Yaccarino, FT: Søker om banklisenser, Engadget: rapport.