Verdens største LCD-skjerm starter opp i Las Vegas

MSG Sphere er ikke åpnet for publikum enda, men den 54 000 kvadratmeter store LCD-skjermen har lyst seg opp for første gang.

Skjermen dekker utsiden av en arena utformet som en enorm globe, som er 111 meter høy, 157 meter bred, og 360 grader rund. (Til sammenligning er Oslo Plaza 117 meter høy.)

Enorm konstruksjon
Skjermen består av 1,2 millioner «pucker» av LED-enheter, plassert med et par tommers mellomrom. Hver puck inneholder 48 individuelle dioder, som kan vise 256 millioner farger hver.

Skjermen på utsiden av idrettshallen har fått navnet «Exosphere,» og lyste seg opp akkurat i tide til feiringen av 4. juli i Las Vegas.

MSG Sphere kan vise nokså oppsiktsvekkende animasjoner og bilder, på et veldig stort lerrett. (Bilde: Attractions 360.)

— Ulikt noe annet
— Exosphere er mer enn en skjerm eller en reklameplakat, sier Guy Barnett i selskapet Sphere Entertainment Co. i en pressemelding, — Den er levende arkitektur, og ulikt noe annet som eksisterer noe sted i verden.

MSG Sphere er den største «kloden» av sitt slag, og kostet omtrent 25 milliarder kroner å bygge, og har pågått som prosjekt siden februar 2018.

Også kjemepskjerm på innsiden
Arenaen skal huse 18 000 sittende og 20 000 stående tilskuere for sports- og konsertarrangementer, og på innsiden skal det være en skjerm på 16K for å følge med på scenen.

Denne skjermen går rundt hele arenaen på innsiden, og skal være så stor og detaljert at den gir en slags 3D-opplevelse, samtidig som 164 000 høyttalere skal gi en av verdens mest detaljerte lydopplevelser.

Startet opp til 4. juli, komplett med det Amerikanske flagget. (Bilde: Attractions 360.)

Planen fremover er å bruke den ytre skjermen til å vise «kreative aktiviteter» i forbindelse større hendelser i Las Vegas, før selve arenaen offisielt åpner med en U2-konsert i september.

Plasseringen av Sphere er like bak Venetian-hotellet på nordsiden av The Strip, noen kvartaler mot øst, så den er nok ikke mulig å se direkte fra «stripen.»

Det finnes også hundrevis av videoer på Twitter, og en lengre, profesjonell video her

Les mer: The Vegas Sphere (hjemmeside), Pressemelding fra Sphere Entertainment Co., NPR, The Verge, Engadget.