Den lysende MacBook-logoen kan være på vei tilbake

Baklyset kan være på vei tilbake til bærbare Macer.
Det ikoniske baklyset kan gjøre en retur til Apples MacBooker, i følge nytt patent (Bilde: Azamat Bohed, (CC BY 2.0))
En ny patentsøknad fra Apple kan tyde på at selskapet i hvert fall vurderer å slå på lyset igjen i logoen på baksiden av MacBooken.

Tydelig signal om at det var en Mac
Før i tiden kunne man se disse lysende bærbare maskinene over alt, fra kafeer til kaffesjapper til biblioteker og forelsesningssaler.

Den “gamle” logoen fra Apple ble derimot utrangert fra nye maskiner i 2015, og ble erstatett av en mer metallisk, men “flat” logo uten lys, til mange nostalgikeres fortvilelse.

Det nye lys-patentet ble publisert i mai i år, og beskriver et salgs ensidig speil som slipper baklyset fra skjermen ut i en logo uten å vise elektronikken på innsiden.

Flere farger for forskjellige modeller
Patentet beskriver også at det skal være mulig å bruke flere forskejllige farger i lyset på den nye logoen, som for eksempel gyldent lys til gullfargede maskiner, og mer gråaktige toner for “Space Grey” og ligende farger, som endrer seg fra generasjon til generasjon.

Den første Macen som brukte lys på baksiden var en PowerBook G3 fra 1999, så denne teknologien holdt seg gående i omtrent 16 år, og fikk mange fans oppigjennom.

Logoen ble etter hvert snudd på hodet slik at den var “rettvendt” når man så den i bruk med lokket oppe – og ikke bare når det var lukket, som endte med at de som så en eldre maskin i bruk fikk en opp-ned logo å se på.

Syv år siden sist
Den siste maskinen som hadde den lysende logoen var MacBook Pro fra “tidlig 2015,” og Apple har brukt dagens metalliske logo helt siden.

Som med alle patentsøknader fra store selskaper, trenger ikke denne å bety at dette faktisk ender opp i et produkt.

Selskaper som Apple patenterer ting i øst og vest bare for å kunne ha mulighetene åpne.

Les Mer: MacRumors, Patently Apple, Selve patentet.