Vokser fortsatt raskt: 66% av unge voksne har nå profil på TikTok

TokTok er Norges femte største sosiale medie - men ser man på unge voksne, er det nummer to.
TikTok skyter fart i veksten blant ungdommen, men er fortsatt ikke helt i toppen blant de største sosiale nettverkene i Norge.

Ipsos er ute med ny SoMe-tracker, og de siste tallene viser at TikTok vokser som ild i tørt gress.

I løpet av de siste to årene har bruken fordoblet seg, og plattformen er nå den nest største sosiale mediet blant unge voksne, bare slått av Snapchat.

Over halvparten bruker TikTok
Til daglig er det 21% av alle nordmenn som bruker TikTok, men hvis vi ser på aldersgruppen 18—29 år, spretter tallet opp i 58%.

Tallene tilsvarer omtrent 555 000 personer med TikTok-profil blant unge voksne, eller 66%, skriver Ipsos.

Ipsos logger ikke personer under 18 år, men det er all grunn til å tro at det er enda større bruk blant de som er yngre enn dette.

Blant hele befolkningen er det 1,2 millioner (eller 30%) brukere som nå har profil på TikTok, som er en dobling på to år, og 9% økning fra forrige kvartal.

Facebook fortsatt kongen
Totalt er det 8 av 10 som bruker sosiale medier daglig, men de mest ivrige er de litt opp i årene – mellom 40 og 49 år. Av disse er 82% på sosiale medier daglig.

Facebook fortsatt er fortsatt den ubestridte kongen — der 82% av befolkningen har en profil, og 67% prosent sier de bruker nettsiden daglig.

Snapchat kommer på andreplass med profiler blant 65% av befolkningen, fulgt av Instagram med 62% og deretter Youtube med 30%.

Det er med andre ord fortsatt mye potensiale for TikTok å vokse på, men trenden er klar på at dette er et sosialt medie med nettopp det.

Fortsatt kontroversiell plattform
TikTok er derimot kontroversielt, og har blitt forbudt på statlige telefoner i USA, takket være at det er et kinesisk medie — som samler inn massevis av data — og har angivelige bånd til staten.

Etter mye kritikk skal TikTok-sjefen selv, Shou Zi Chew, reise til Washington, DC i USA for å delta på en høring i Kongressen på den 23. mars — og det kommer nok mange til følge med på.

— Vi ønsker muligheten velkommen for å gjøre saken klar om TikTok, ByteDance og forpliktelsene våre overfor amerikansk nasjonal sikkerhet, sier TikTok-talsmann Brooke Oberwetter til Mashable.

Les mer: Ipsos SoMe-tracker Q4’22,Ipsos #2 Mashable.