Reklamebyrå lagde 130 000 «hyperlokale» videoer med AI

AI kombinert med småbutikker resulterte i over hundre tusen reklamefilmer i India. (Bilde: WPP, skjermdump.)
Flere globale reklamebyråer har sine egne AI-team, men ikke alle er like frempå med teknologien.

Ogilvy, derimot, satset stort i 2021 — og fikk Bollywood-skuespilleren Shah Rukh Khan til å fremtre i et svimlende antall videoer som oppfordret seerne til å handle i konkrete lokale butikker.

Formålet med øvelsen var å promotere det britiske sjokoladeselskapet Cadbury sine produkter under Diwali, den årlige lysfestivalen i India.

Gratis reklame for titusenvis butikker
Men dette skulle samtidig gjøres med en vri, for de ønsket også å fremheve de mange tusen små, lokale butikkene i India som hadde slitt under pandemien.

Løsningen ble å spille inn en video med skuespilleren Shah Rukh Khan, som snakket om Diwali, sjokolade, elektronikk, klær og mote — og anbefalte en lokal butikk å handle i.

Deretter kom maskinlæring inn i bildet for å lage hyperlokale varianter av videoen, og meldingen gikk ut til 2 000 småbutikker som ganske enkelt kunne skrive inn navnet sitt et webskjema, og deretter få servert en video der akkurat deres butikk ble anbefalt av Shah Rukh Khan.

Se videon her
Du kan se en skrytevideo av kampanjen under:

Kampanjen ble en stor suksess, og resulterte i 130 000 reklamefilmer for titusenvis av butikker — som fikk totalt over 94 millioner visninger på YouTube og Facebook.

I følge Rephrase.ai, som sto for maskinlæringsdelen av kampanjen, økte Diwali-salget til butikker i India med 74% som et resultat av kampanjen.

Kan spare 10 til 20 ganger
Andre reklambyråer ligger heller ikke på latsiden, på tross av bekymringer om opphavsrett og utilsiktede effekter.

Verdens største reklamebyrå, WPP, som også eier Ogilvy, sier at «innsparingen kan være 10 til 20 ganger,» i følge toppsjef Mark Read som snakket med Reuters.

— Heller enn å fly et filmteam til Afrika for å spille inn en reklame, kan vi skape det virtuelt, sier han videre.

Også Nestle bruker ChatGPT og Dalle-E 2, men mest på idénivået:

— Modellen svarer på kampanjebriefer med flotte ideer og inspirasjon som er helt «on brand» og i samsvar med strategien, sier Aude Gandon, global markedssjef for Nestle.

— Disse ideene blir så videreutviklet av det kreative teamet og blir til slutt til produsert innhold.

Bekymret for opphavsrett og personvern
Sikkerhet, opphavsrett, personvern og datasikkerhet er derimot viktig for både Unilever, Nestle, og byråene, skriver Reuters.

Ben King, VP for kundetillit hos Okta, som lage autentiseringstjenester, sier ganske enkelt dette:

— Vil du ha en tommelfingerregel, kan du betrakte alt du forteller en AI-tjeneste som om det var en melding med saftig sladder. Vil du virkelig at dette skal komme ut?

Les mer: WPP: Hyper-personlige reklamefilmer, Rephrase.ai: Shah Rukh Khan anbefaler titusener av butikker, Reuters: Reklamebyråer og AI.